Välkommen glada släkting!

– IMPRO med DuvTeatern

Välkommen på släktfest! Vi utlovar sång, dans, dikter, lagom långa tal, undangömda fotoalbum och smaskiga familjehemligheter. Allt improviserat förstås!

Improviserat betyder att det hittas på i stunden. Varken publiken eller skådespelarna vet vad som kommer att hända – spelet har regler men ingen vet hur det slutar.

Föreställningarna förverkligas i samarbete med Improvisationsteatern Stjärnfall och Labbet r.f. I samband med föreställningarna ordnas improvisationsverkstäder som leds av DuvTeaterns skådespelare.

Premiär på Svenska Teaterns NICKEN -scen 6.5 kl 18.30

Övriga föreställningar 7,8 och 9.5 kl 18.30
Föreställningarna den 7, 8 och 9.5 tolkas till finlandssvenskt teckenspråk.

Biljettförsäljningen börjar måndagen den 9.2 kl. 10.00!

Biljetter fås via Svenska Teaterns biljettförsäljning (tel. 09-61621411) och lippu.fi -tjänsten. Pris 20/15 euro.

På scenen:
Ragnar Bengtström, Marina Haglund, Mikaela Hasán, Yvonne Heins, Karolina Karanen, Salla Markkanen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Pia Renes, Lotte Schauman, Johanna af Schultén, Elias Simons, Christoffer Strandberg och Jonne Tallberg

Föreställningskonceptet har skapats under ledning av Johanna af Schultén i samarbete med Mikaela Hasán.

Konstnärlig assistent och publikarbetare: Sanna Huldén
Musiker: Salla Markkanen
Videoplanerare: Paula Lehtonen
Kostymplanerare: Paula Varis
Producenter: Annina Blom och Johanna af Schultén

 

TILLGÄNGLIGHET
Nicken är ett tillgängligt utrymme med en tillgänglig toalett. Teaterns tillgängliga ingång är den högra ingången (mot Skillnadsgatan). I lokalen finns en hörselslinga. Föreställningarna den 7, 8 och 9.5 tolkas till finlandssvenskt teckenspråk. Se mer information om tillgänglighet på Svenska Teaterns hemsida.

DUVTEATERN
DuvTeatern är en fri teatergrupp som består av teaterarbetare med och utan funktionsnedsättning. Gruppen är verksam i Helsingfors sedan 1999 inom ramen för föreningen DUV i Mellersta Nyland.

DuvTeaterns mål är att göra konstnärligt utmanande scenkonst och fördjupa kontakten mellan personer med och utan funktionsnedsättning. Teatern vill erbjuda konstnärer med intellektuell funktionsnedsättning en professionell plattform för att utveckla sin ambition och talang. Det är skådespelarnas idéer och intressen som står som grund för de konstnärliga produktionerna. Inom varje produktion samarbetar DuvTeatern därtill med utomstående professionella konstnärer och konstinstitutioner.

DuvTeatern strävar efter en nära dialog med publiken, konstfältet och samhället.
DuvTeatern har under sina 15 år satt upp egna versioner av klassiker som Romeo och Julia (1999), Hamlet (2001), Tre systrar (2003), en föreställning för barn baserad på bröderna Grimms sagor (2007), operan Carmen (2011) i samarbete med Finlands Nationalopera och poesiföreställningen Den Brinnande Vargen – en soaré med DuvTeatern (2014), som baserade sig på dikter skrivna av DuvTeaterns skådespelare, i samarbete med Klockriketeatern. Föreställningen Den Brinnande Vargen erhöll Antoniapriset 2014 för konstnärligt mod och mångfald. DuvTeatern producerar också fotoutställningen Duva/Diva i samarbete med fotograf Stefan Bremer.

NICKEN NU
Föreställningen är en del av Nicken NU, ett projekt som iscensätter inhemsk svenskspråkig dramatik tillsammans med fria teatergrupper och Labbet på Svenska Teaterns Nicken-scen under 2014-2017.

www.duvteatern.fi
www.svenskateatern.fi
www.stjarnfall.fi