Länken till annonsen hos Finlands Dövas Förbund här

Finlands Dövas Förbund och humanistiska yrkeshögskolan Humak har år 2013 inlett ett gemensamt projekt som omfattar sammanställande av korpus och en wikiordbok för de finländska teckenspråken. Projektet planeras pågå i tre år och finansieras av stiftelsen Koneen Säätiö.

Finlands Dövas Förbund söker en forskningsassistent för att bearbeta och producera material på finlandssvenskt teckenspråk.

Forskningsassistenten koordinerar tillsammans med arbetsgruppen materialproduktionen för wikiordboken i finlandssvenskt teckenspråk (SignWiki) och deltar också i att producera material. I uppgiften ingår även att ur Finlands Dövas Förbunds videoarkiv ta fram material som kan införas i korpus (språkbank för forskning), insamling av nytt material och teknisk bearbetning av materialet. Arbetet är mångsidigt och forskningsassistenten samarbetar aktivt med andra teckenspråkiga.

Vi söker dig som har utmärkta kunskaper i finlandssvenskt teckenspråk och goda kunskaper i svenska. Erfarenhet av att arbeta med språk, och gärna också utbildning som rör språk eller språkbruk, är en fördel. Du ska ha kapacitet att lära dig använda nya datorprogram och videoinspelningsutrustning. Kunskaper i finskt teckenspråk, finska och engelska och i att behandla både videofilm och stillbilder räknas som merit.

Anställningen är tidsbunden 1.9.2013 – 31.1.2014 (med förhandlingsbart startdatum) men arbetet kan fortsätta till slutet av 2014 eller 2015, om projektet enligt ansökan beviljas fortsatt finansiering. Forskningsassistenten omfattas av det kollektivavtal som tillämpas inom Finlands Dövas Förbund. Skicka din ansökan med löneanspråk och meritförteckning, där särskilt utbildning och arbetserfarenhet som har betydelse för uppgiften som forskningsassistent framgår, till rekrytointi[at]kl-deaf.fi senast 7.6.2013.
Ytterligare information:
forskare Leena Savolainen leena.savolainen[at]kl-deaf.fi, gsm 044 756 3522 och utvecklingsdirektör Kaisa Alanne kaisa.alanne[at]kl-deaf.fi, gsm 040 770 9563 (endast sms)